Hem Cykla säkert på Tjörn Nu har vi börjat prata cykel!

Nu har vi börjat prata cykel!

av Martin Alexandersson

Datum: 2 september

Plats: Tjörnsalen Skärhamn

Tack för den positiva energin och engagemanget på mötet om cykling på kommunhuset i måndags och för Cykla säkert på Tjörn. Mycken klokskap och inspiration kom från föreläsarna, och panelsamtalet blev jättebra tycker vi – vi är så tacksamma att alla inbjudna tackade ja till att komma till Tjörn och att Mats-Ola ville moderera det hela så förtjänstfullt!

Nu gäller det att försöka hålla entusiasmen uppe och se till att det blir mer verkstad när det gäller att kunna cykla mer och säkert på vår fina ö! Vi behöver alla engagera oss på olika sätt, cykla oftare och puffa på kommunens folk så att de motiveras att driva cykelfrågan. Cyklingen berör ju många avdelningar på kommunen och önskvärt och behövligt är att frågan handhas av någon som tilldelas ansvaret för den och som kan verka tvärsektoriellt. Någon med mandat som kan vända sig till regionen, Västtrafik, Västkuststiftelsen m.fl. och ta del av de erbjudanden som finns ang. cykelprojekt, prova på m.m. för Tjörns kommun.

Tänk om vi t ex kunde få igenom att testa bygdeväg på någon av våra vägar, d.v.s. att mer utrymme av vägen tilldelas cykeln och mindre bilen. Eller prova sänkt hastighet på några utvalda väg-delar. Det var bara några av alla möjligheter vi hörde talas om i måndags, där cykeln blir norm och samhället görs mer cykelbart och cykelvänligt.

Nu ska LEADER-projektet redovisas och rapport skickas in. Men det finns fortfarande tid kvar om någon har en idé om något mer vi kan göra. Och det kommer en tid efter projektet, när vi förvaltar det vi satt igång och håller kontakten med våra experter och kommunen med målsättning att förbättra för cyklingen på Tjörn. Vill du vara med och bidra, praktiskt eller med goda idéer, och kanske komma med i cykelutskottet – välkommen höra av dig. Alla goda krafter behövs för att vi ska kunna cykla mer, bättre och säkrare på vår fina ö!

Presentationer:

Panelsamtal cykling Tjörn 2 september

VGR Aako Raofi 2 sept

IVL Roth 2 sept

Västtrafik Ryberg 2 sept

Turistrådet Västkuststiftelsen Linneros Monville2 sept

Tjörns kommun 2 sept

You may also like

Lämna en kommentar

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy