Hållbar matproduktion – vad är det?
12 maj kl 16.00 Plats: Tyftsalen, Billströmska
Välkommen till en föreläsning med Elin Röös, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)
Maten står för en stor del av mänsklighetens miljöpåverkan. Beslut måste baseras på kunskap – inte på halvsanningar eller myter. Elin Röös forskar kring hållbar matproduktion och hållbar markanvändning. Att bidra med aktuell kunskap när det gäller matens miljöpåverkan, reda ut begreppen och hitta svaren på de svåra frågorna är Elin Röös drivkraft. Hon inspireras av de som vågar säga sanningen och brinner för att forskningen ska göra nytta.
Föreläsare
Elin Röös har prisats för sitt arbete om mat och klimat. Hon var också en mycket uppskattad sommarpratare 2022.
Bra att veta
Fri entré, vi bjuder på fika.
Förköp
Fri entré. För deltagande krävs anmälan via: https://www.sv.se/kurser-och-evenemang/djur-natur-miljo/tjornmat-hallbar-matproduktion-vad-ar-det-97441
Projektet Samverkan Hoga saluhall drivs av föreningen Omställning Tjörn och finansieras av Leader Bohuslän. Arrangemanget genomförs i samverkan med Omställning Tjörn, LRF, Tjörns kommun, Hoga saluhall och Studieförbundet Vuxenskolan.